Sužinokite, kaip paruošti savo automobilį pavasario sezonui

Paskelbė Auto Kvapukai

Sužinokite, kaip paruošti savo automobilį pavasario sezonui

Iki pavasario liko vos dvi savaitės, o tai reiškia, jog automobilių savininkai turėtų ne tik prieš naująjį sezoną pakeisti padangas, atsinaujinti salone auto kvapukus, bet ir pasirūpinti kai kuriomis kitomis transporto priemonės detalėmis. Visgi į ką tokioje situacijoje reikėtų labiausiai atkreipti dėmesį?

Skysčių patikra

Automobilio patikrą reikėtų pradėti nuo skysčių kiekio patikrinimo. Svarbu yra įsitikinti, ar transporto priemonėje yra pakankamai alyvos, nes ji padeda apsaugoti , jog nenusidėvėtų greitai detalės. Taip pat yra svarbu pažiūrėti, koks yra aušinimo skysčio lygis, jis neturėtų būti žemiau nei yra nurodytas minimalus lygis. Svarbu yra prižiūrėti stabdžių skystį, jog vairuojant nekiltų problemų stabdant, tai padės jaustis saugiai vairuojant. Nereikėtų pamiršti patikrinti vairo stiprintuvo skysčio, nuo kurio priklauso transporto priemonės valdymo lengvumas. Taip pat reikia patikrinti pavarų dėžės alyvos ir langų valymo skysčio lygius. Apie pastarąjį vairuotojai dažniausiai prisimena tuomet, kai jo ten nebelieka. Tai padarius automobilio savininkui reikėtų imtis sekančių veiksmų – patikrinti esančius filtrus, ar jie yra tinkami naudoti, nėra jokių trūkumų. Taip pat labai svarbu yra pakeisti langų valytuvus, jei to nedarėte šaltojo sezono metu, nes tai padės pagerinti vairuojant kelyje jums matomumą.

Akumuliatorius ir variklis

Žiemos sezono metu automobilių savininkai susiduria su daugybe problemų – sunkios eismo sąlygos, sunkiai užvedamas variklis. Dėl šios priežasties taip pat yra svarbu patikrinti, ar yra likę transporto priemonėje pakankamai aušinimo skysčio, kokia yra variklio būklė. Tuo tarpu tikrinant akumuliatorių, reikėtų nustatyti, ar jis dar tikrai dirba tokiu pačiu krūviu kaip tai darė anksčiau.

Padangos

Visi vairuotojai žino, jog keičiantis metų laikams reikia pakeisti padangas. Visgi tai reikia padaryti ir tokiu atveju, kai jos yra susidėvėjusios ir nebėra tinkamos naudoti – dėl to būtina yra sekti jų oro slėgį, protektoriaus gylį. Svarbu, jog minimalus vasarinių padangų gylis siekia 1,6 mm, o žiemą gerokai daugiau – net 3 mm. Tai turėtų būti matuojama ten, kur yra labiausiai nusidėvėjusi vieta. Rekomenduojama yra keisti žiemines padangas, kai jos gylis siekia 4-5 mm ribą. Jei šis gylis sumažėja, gerokai pablogėja eksploatacinė charakteristika.

Švara

Paskutinis, tačiau ne ką mažiau svarbus aspektas yra transporto priemonės plovimas žiemos laikotarpiu. Tai daryti yra būtina dėl to, nes žiemos metu ant kelio yra barstoma druska, o ji gali padaryti žalą paviršiui. Taip pat reikėtų nuvalyti transporto priemonės kilimėlius.


Bendrinti šį įrašą



← Senesnis įrašas Naujesnis įrašas →