Kaip automobilį paruošti rudeniui ir žiemai

Paskelbė Auto Kvapukai

kaip automobilį paruošti rudeniui ir žiemai

Lietuvoje artėjant lapkričio mėnesiui, esame įpratę pradėti jausti šaltuką, tuomet ir suprantame, kad žiema jau ne už kalnų. Tuo pačiu tai reiškia jog pasiruošti reikia ne tik Jums, bet ir saugiam eismui šaltuoju periodu paruošti savo automobilį. Automobilis įvairiais būdais yra veikiamas neigiamai esant žemai temperatūrai.

Rudens sezoną derėtų vertinti, kaip laiką, paruošti savo automobilį šaltajam periodui. Esant žemai oro temperatūrai, Jūsų automobilio padangos praranda sukibimą, o priekinis stiklas tampa labiau pažeidžiamas smūgiams ir įtrūkimams. Ką galite padaryti jog apsisaugotumėte ir būtumėte paruošę savo automobilį rudens ir žiemos sezonams?

10 svarbių patarimų ruošiant automobilį šaltajam periodui:

1. Patikrinkite diržus ir žarnas

Patikrinkite diržus ir žarnas, ar jose nėra įtrūkių, nuotėkių ar susidėvėjimo. Nors šios problemos dažniausiai įvyksta vasarą, tai gali įvykti bet kuriuo metų laiku, įskaitant ir šaltesnius mėnesius. Jei pastebėjote kokių nors problemų dėl šių automobilio komponentų, derėtų automobilį nuvežti į artimiausią servisą.

2. Patikrinkite skysčių lygį

Labai svarbu laiku pakeisti automobilio skysčius ir patikrinti jų lygį. Bene pagrindiniai skysčiai, kuriuos reikia reguliariai patikrinti, tai priekinio stiklo plovimo skysčio lygio, jeigu nėra įmontuoto daviklio, aušinimo skystį, taip pat aktualu atkreipti dėmesį į stabdžių ir vairo stiprintuvo skysčius ir jų valdymą. Visa tai svarbu norint užtikrinti ne tik automobilio sklandų važiavimą, bet ir Jūsų kelionių saugumą. Plovimo skystis būtinas matomumui palaikyti. Transmisijos skystis svarbus aušinimui. Aušinimo skystis reguliuoja variklio temperatūrą, o stabdžių skystis tarnauja kaip tepalas, apsaugantis nuo korozijos. Vairo stiprintuvo skystis yra labai svarbus norint sklandžiai valdyti automobilį.

3. Patikrinkite padangas

Patikrinkite padangų protektoriaus gylį, jų slėgį ir bendrą padangų būklę, kad atitiktų kelių eismo taisykles.. Galite apkeisti padangas jog jos nusidėvėtų tolygiai. Įsitikinkite, kad Jūsų padangose yra tinkamas oro kiekis. Labai svarbu palaikyti tinkamą padangų slėgį, nes šaltuoju metu padangos greičiau praranda orą. Įsitikinkite, kad turite tinkamas padangas. Šaltasis metų periodas gali nustebinti sniego gausa ir kelio danga padengta ledu.

4. Pasiruoškite patys

Orams atvėsus, įstrigti kur nors kelionės metu nėra smagu. Atšalus didėja avarijų tikimybės, tad tokioms situacijoms yra būtina pasiruošti ir patiems. Apsirūpinkite, kad savo automobilyje galėtumėte rasti šiuos elementus:

Pirštinės
Ledo grandiklis
Antklodė
Pirmosios pagalbos rinkinys
Užvedimo laidai (krokodilai)
Žibintuvėlis

5. Patikrinkite variklio alyvą

Keiskite variklio alyvą pagal rekomendacijas. Norėdami sužinoti rekomenduojamą alyvos keitimo intervalą, skaitykite savo automobilio vadovą. Automobilio varikliai skirtingi, kaip ir skirtingi vairuotojų vairavimo įpročiai. Norėdami būti saugūs, alyvą galite keistis kiekvienais metais atėjus šaltajam periodui.

6. Patikrinkite automobilio šildymą

Patikrinkite ar automobilio salono ir langų šildymas veikia tinkamai. Šaltuoju metu nenorite likti be jo. Įsitikinkite, kad veikia visos šildymo funkcijos. Važiuoti su aprasojusiu priekiniu stiklu yra neprotinga ir nesaugu. Jeigu abejojate sklandžiu šildymo veikimu, rekomenduojame apsilankyti servise.

7. Patikrinkite stabdžius

Jūsų saugiam vairavimui ypač svarbūs stabdžiai. Šaltas oras padidina stabdžių problemas, kadangi kelio danga tampa slidi dėl sniego ir ledo. Stabdžių susidėvėjimą gali išduoti neįprasti garsai, sklindantys iš stabdžių kaladėlių.

8. Įsigykite tinkamus grindų kilimėlius

Apsvarstykite galimybę investuoti į grindų kilimėlius bet kokiam orui. Šie kilimėliai yra ilgaamžiai ir Jūsų automobilio grindus apsaugo nuo vandens, sniego, purvo ir nešvarumų. Šie kilimėliai taip pat apsaugos Jūsų automobilį nuo dėmių ar išsiliejimų. Ilgaamžiškumas atlaiko bendrą jų nusidėvėjimą ištisus metus.

9. Patikrinkite žibintus

Ne mažiau svarbūs Jūsų ir kitų automobilio vairuotojų saugumui yra tinkamai veikiantys ir sureguliuoti žibintai. Įjungę žibintus apeikite automobilio išorę ir įsitikinkite ar visi Jūsų žibintai veikia tinkamai. Norėdami patikrinti stabdžių ir kitus įspėjamuosius žibintus pasikvieskite į pagalbą draugą arba prisiparkuokite prie veidrodinį atspindį suteikiančių vietų. Jeigu reikia, pakeiskite sugedusią ar perdegusią lemputę.

10. Patikrinkite akumuliatorių

Viena iš dažniausių problemų pasitaikančių šaltuoju žiemos metu yra išsikrovęs akumuliatorius. Lietuvoje įprasta matyti žiemos metu nuo pat ryto užvedimo laidų ieškančių vairuotojų. Patikrinę akumuliatorių, įsitikinkite ar Jūsų automobilyje nesusidėvėjusios ir pakaitinimo žvakės. Trumpus atstumus važinėjantys vairuotojai, turėtų įsidėmėti jog akumuliatorius gali išsikrauti ir dėl nepakankamo įkrovimo kiekio.

Vadovaudamiesi šiais punktus, galime drąsiai patikinti Jus jog šaltuoju periodu Jūsų automobilis kelyje bus saugus, o Jūsų kaip vairuotojo kelionės malonesnės. Paruošę savo automobilį rudeniui ir žiemai galėsite atsikvėpti ir savo automobilio saloną praturtinti automobilio oro gaivikliais. Rudenį kai temperatūra vis dar svyruojanti, ore dėl drėgmės susikaupia labai daug įvairių ir nemalonių kvapų, kurie prasiskverbia ir į Jūsų automobilio vidų. Tad kvepiantys auto kvapukai ne tik įneš jaukumo Jums, bet ir praturtins Jūsų kelionių patirtį.

Išbandykite mūsų automobilių kvapus! Nepasigailėsite.


Bendrinti šį įrašą



← Senesnis įrašas Naujesnis įrašas →