Artėja ruduo ir prasti orai: kaip pasiruošti save ir automobilį?

Paskelbė Auto kvapai

autoservisai vilniuje

Ruduo yra gražus ir spalvingas metų laikas, bet kartu kupinas ir iššūkių tiek žmonėms, tiek jų automobiliams. Šaltėjant orui, trumpėjant dienoms ir dažnėjant lietui, reikia būti pasirengusiems įvairioms situacijoms kelyje. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų kaip pasiruošti rudeniui ir prastiems orams, kad jūsų nuolatinis keliavimas būtų saugesnis ir patogesnis.

Kaip pasiruošti automobilį?

Patikrinkite automobilio skysčius. Rudenį automobilio skysčiai yra labai svarbūs, nes jie tepa, aušina ir atlieka kitas esmines funkcijas. Patikrinkite variklio alyvos lygį ir kokybę, pakeiskite ją jei reikia. Patikrinkite taip pat antifrizo lygį ir kokybę, nes jis apsaugo variklį nuo užšalimo žiemą. Patikrinkite stabdžių skysčio lygį ir kokybę, nes jis užtikrina stabdžių veikimą. Ir galiausiai patikrinkite langų plovimo skysčio lygį ir kokybę, nes jis padeda valyti langus nuo purvo ir dulkių.

Patikrinkite automobilio apšvietimą. Rudenį ir žiemą daugiau laiko praleidžiame tamsoje, todėl svarbu, kad mūsų automobilio šviesos būtų tvarkingos ir veikiančios. Patikrinkite visas lemputės, įskaitant priekinius ir galinius žibintus, posūkių rodykles, stabdžių šviesas, mygtukus ir atbulinės eigos šviesą. Jei kuri nors lemputė neveikia arba yra nublukusi, pakeiskite ją. Taip pat patikrinkite žibintų stiklus, ar jie nėra nudulkėję ar suskilę. Jeigu yra problemų, kreipkitės į specialistus. Visi autoservisai Vilniuje ir kituose miestuose išspręs praktiškai visus nesklandumus.

Patikrinkite automobilio padangas. Rudenį ir žiemą keliai būna slidūs ir pavojingi, todėl svarbu, kad automobilio padangos būtų tinkamos ir saugios. Patikrinkite padangų protektoriaus gylį ir oro slėgį, ar jie atitinka gamintojo rekomendacijas. Jei protektorius yra mažesnis nei 3 mm, verta pakeisti padangas. Jei oro slėgis yra per mažas arba per didelis, reguliuokite jį. Taip pat patikrinkite atsarginę padangą ar ji yra geros būklės ir paruošta naudoti iškilus problemoms kelyje.

Ruduo yra metas, kai galime mėgautis gamtos grožiu ir savo pomėgiais, bet taip pat ir metas, kai turime būti atsakingi ir pasiruošti žiemos iššūkiams.

Kaip pasiruošti prastoms kelių sąlygoms ir kokių klaidų vengti?

Rudenį ir žiemą keliai gali būti labai pavojingi dėl lietaus, sniego, ledo, rūko ar kitų nepalankių oro sąlygų. Todėl svarbu žinoti kaip pasiruošti prastoms kelio sąlygoms ir kokių klaidų vengti, kad išvengtumėte avarijų ar kitų problemų.

Štai keletas patarimų, kaip saugiai važiuoti blogu oru:

Prieš išvykdami išsiaiškinkite kelių sąlygas ir patikrinkite orų prognozę. Jei galite, venkite važiuoti esant labai blogam orui arba dideliam eismui. Jei būtina važiuoti, pasirinkite saugiausią maršrutą ir palikite sau pakankamai laiko atvykti į nustatytą tikslą.

Prisitaikykite prie kelio sąlygų. Važiuokite lėčiau ir atsargiau, kai keliai yra slidūs arba matomumas yra ribotas. Naudokite savo šviesas ir posūkių rodykles, kad būtumėte matomi kitiems vairuotojams. Laikykitės pakankamo atstumo nuo priekyje važiuojančio automobilio, kad turėtumėte laiko sustoti.

Būkite budrūs ir susikoncentravę. Venkite blaškymosi ar blaškančių priemonių, pvz., mobiliojo telefono naudojimo, muzikos klausymo ar pokalbių su keleiviais. Stenkitės stebėti kelią ir aplinką, kad galėtumėte reaguoti į bet kokius netikėtus pokyčius ar pavojus.

Mokykitės kaip elgtis ekstremaliose situacijose. Jei jūsų automobilis pradeda slidinėti, nespauskite stabdžių arba nesukite vairo staigiai. Vietoj to, atlaisvinkite akseleratorių ir laikykitės įsikibę vairo tvirtai. Jei turite ABS (antiblokavimo stabdžių sistemą), spauskite stabdžius lengvai ir tolygiai. Jei neturite ABS, spauskite stabdžius trumpais ir greitais smūgiais.

Automobilio naudojimas prastesnėmis sąlygomis visada sukelia papildomų pavojų riziką, tad viskam būtina pasiruošti iš anksto.


Bendrinti šį įrašą



← Senesnis įrašas Naujesnis įrašas →